IMG_0375

Sådan bliver du opgraderet på flyrejsen! 👠✈️🥂👛⭐️

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du forhøjer dine chancer for at blive opgraderet til en finere klasse, når du skal ud og rejse? Det er jeg i hvert fald flere gange blevet spurgt om, på grund af mit tidligere arbejde i check-in og hjælper ved boarding i Københavns Lufthavn. Derfor giver jeg her et lille indblik i hvad det er der vælges på baggrund af, så man kan tænker over det når man skal ud og rejse.

Disclaimer

Det sker tit i lufthavnen, at folk opgraderes. Men, men, men.. Først og fremmest er det ikke alle selsskaber der har mere end en klasse. Så på charterselskaber og på de fleste lavprisselskaber er det helt udelukket. Men selsskaber som SAS har en plus klasse når man rejser inden for Europa, og både en business og plus klasse på oversøiske rejser, og her kan det sagtens ske at economy er overbooket, men der er plads på plus eller economy. Mange andre selskaber har også flere klasser. Det er selvfølgelig kun på disse det er relevant at tale om dette emne. Desuden skal vi lige slå fast, at selskaberne udvælger på mange forskellige måder, og jeg kommer kun ind på de måder jeg kender.

Første prioritetet

Mange selsskaber har et loyalitetsprogram som EuroBonus (SAS’), eller er medlem af en alliance som Star Alliance eller SkyTeam, som har et loyalitetsprogram. Det er klart, at de derfor vælger deres loyalitetskunder først. Så Platinum, Gold og alle de andre høje statusser er selvfølgelig dem der først bliver valgt. Derudover er der selsskaber der lader systemet vælge ud fra status, og hvis ikke der er nogle med status, så vælger den ud fra hvor mange penge der er betalt for billetterne – så dem der har betalt mest er forrest i køen.

De gode råd

Men, så er det at det jo også sker, at der ikke er nogle med høj status der skal rejse, så personalet skal vælge. Selvfølgelig kun på de selsskaber hvor systemet ikke vælger efter pris. Men det her sker altså også oftere end de fleste nok tror. Så her er nogle helt konkrete råd til hvad der kan blive kigget efter:

1. Børn

Børn er typisk en deal-breaker, da man hellere vil have et voksen ægtepar, end et barn som man ikke ved hvor meget larmer.

2. Påklædning/fremtoning

Det vil nok ikke være den der står i en stor hættetrøje og træningsbukser der bliver valgt først. En fremtoning og påklædning der ville høre sig til i en professionel kontekst kommer man nok lidt længere med, da det typisk er business-suits man skal sidde ved siden af, og helst ikke forstyrre overnødigt.

3. Attitude

En stilfuld fremtoning, og en behagelig attitude er et godt udgangspunkt. Hvis du selv havde betalt for en højere klasse, ønsker du selvfølgelig også noget ro og en behagelig stemning. Så dem der råber højest er nok ikke et godt match. Derudover er det jo også dem i check-in eller dem på gaten der skal vurdere hvem der kunne være egnede – så husk lige at tale pænt til dem, send dem et smil og giv en venlig bemærkning. Om ikke andet ender du i hvert fald med at gøre dem glade, og så bliver man altid også selv glad ved at sige noget pænt til andre. Så selvom du ikke bliver opgraderet, så har du været med til at gøre et fremmed menneske glad – good for you 🙂

Afslutning

Jeg håber du har fået en forståelse for hvordan du selv kan højne dine chancer for at blive opgraderet. Det er selvfølgelig ikke noget der sker på hver flyafgang, men det sker altså mere end man skulle tro, så det er ikke et helt håbløst ønske. Om ikke andet har du måske fået en lille indsigt i hvordan det fungerer 🙂

Har du nogle forslag til emner du gerne ville læse om? Noget du altid har undret dig over når du er i lufthavnen? Nogle ting du gerne vil have gode råd til? Så skriv en kommentar, og så vil jeg skrive et opslag om det! Husk også at subscribe nedenfor, så du kan følge med næste gang der kommer tips og tricks til din flyrejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *